Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno273649/wp-includes/cache.php on line 99 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno273649/wp-includes/query.php on line 21 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/web/wno273649/wp-includes/theme.php on line 576 Nordavind produksjoner » Blog Archive » Glassmennasjeriet

Glassmennasjeriet

Glassmenasjeriet

I mars skal vi ut på miniturne med Glassmenasjeriet av Tennessee Williams.

I rollene:

Kari Merete Fevang - Laura Wingfield
Kirsten Jåvold Hagen - Amanda Wingfield
Gjermund Mathisen - Tom Wingfield
Daniel Fjellgaard - Jim O’Connor

Vi vil besøke:

  • Hønefoss (Ringerike kultursenter) 14.03
  • Brandbu (Brandbu Kino) 20.03 og 21.03
  • Dokka (Sentrum Kino) 28.03
  • Kapp (Kapp melkefabrikk) AVLYST

Billetter kjøpes i døra (150,-) eller forhåndsbestilles ved å betale 120,- kroner til kontonummer 2020 32 69332 og merke betalingen med spillested. Utskrift av kvittering tas med som billett.

Kari Merete Fevang og Daniel Fjellgaard

Om stykket

Den kjente klassikeren, Glassmenasjeriet av Tennessee Williams er satt til depresjonen i 30′ tallets USA. Amanda er forlatt av ektemannen og sitter fast i minnene om tidligere tiders tilsynelatende bekymringsløshet. Økonomisk sett er hun nå fullstendig avhengi av pengene sønnen hennes klare å drive inn som ansatt ved byens skofabrikk. Sønnen Tom, drømmer om et liv som forfatter.  Undertrykkelsen han føler i hjemmet og samfunnet rundt seg, blir etter hvert så uutholdelig at situasjonen krever en forandring. Laura, Toms søster, har en funksjonsnedsettelse som har gjort møte med hverdagen så vanskelig at hun nå flykter og gjemmer seg. Mesteparten av tiden tilbringer hun med å samle på glassfigurer. Etter hvert som samvittigheten og kjærligheten for sin mor og søster blir for mye å bære for Tom, ser han ingen annen løsning på problemet enn at han må finne en mann til søsteren sin. Jim, en kollega ved skofabrikken, blir Toms siste sjanse.

Glassmenasjeriet tar for seg det katastrofale og uunngåelig skjebnemøte vi rammes av ved å gjemme oss bak løgner rundt vår egen virkelighet. Vi ønsker med denne produksjonen å utforske viktigheten av å kommunisere sannheten, sannheten som et hvert menneske opplever den.

Regissør, Gjermund Mathisen

Tags:

Leave a Reply